Om illustrator Lotte Kjøller

Om illustrator Lotte Kjøller

Se mine illustrationer her


Bemærk: Vil du se flere illustrationer kan du se illustrationsserien på følgende link: LINK

Om illustrator Lotte Kjøller


Mit navn er Lotte Kjøller. Jeg er født 1966 i Danmark

Jeg bor og arbejder i København. Jeg er billedkunstner og illustrator. Jeg både illustrerer, maler, tegner, underviser, laver skulptur og holder foredrag. Min skabertrang er stor, og jeg er nysgerrig og kreativ på mange områder.


Jeg har været medlem af Dansk Forfatterforening som illustrator siden 2002, og som lyriker siden 2009.

Illustration fra ”LivLøber”, skrevet og illustreret af Lotte Kjøller, Forlaget ”Ordløst” 2009

3 illustrationer fra ”LivLøber” skrevet og illustreret af Lotte Kjøller, Forlaget ”Ordløst” 2009

Som helt ung ønskede jeg mig brændende at blive illustrator, og jeg har lavet illustrationer for andre siden jeg var barn. Jeg var ikke mere end 2 år, da min far bad mig tegne min første tegneserie. Han havde tegnet tegneserier til mig som jeg farvelagde.Men nu var det min tur. Folk brugte mig senere til at illustrere deres opgaver og nye bøger. Jeg kom da også som ung flere gange til optagelsesprøve på Skolen for brugskunst, Tegning og grafik linien, men fik afslag med den begrundelse, at jeg var for dygtig til at tegne. Det blev jeg meget vred over og det resulterede i at min kunst skiftede retning til billedkunstner - men jeg opgav nu aldrig helt drømmen om at illustrere. Mange år senere i 2002, da jeg allerede havde succes som kunstner, traf min mand gennem sit arbejde som bibliotekar forfatteren Adil Erdem, der savnede en illustrator til sin nye digtsamling, og det blev starten på min karriere som illustrator. Det var en kærkommen opgave. Min kunstneriske udvikling var nu ligesom kommet dertil, hvorfra jeg var startet, og det føltes rigtigt, forunderligt og naturligt og slutte ”ring” med illustrationerne.

3 illustrationer fra ”Steder i drømme” af Adil Erdem illustreret af Lotte Kjøller, CDR forlag.

Klik på et af billedet og åben hele billedeserien

Mine illustrationer er billeddigte forstået på den måde, at de fortæller en historie i flere lag, der må opdages lidt efter lidt ligesom mine malerier. Mine illustrationer/billeddigte er meget velegnede til både især større børn, unge og voksne. Jeg bruger mine færdigheder som kunstner og både tegner, maler og bruger collage, for at få det rette udtryk frem i illustrationerne. Fællesnævneren er, at jeg bruger Mennesket som min store inspirationskilde. Mennesket danner erfaringsgrundlag, objekt og motiv også i mine illustrationer. Jeg har også illustreret til mindre børn men her bruger jeg ikke billeddigte da de er for komplekse.

Udgivelser og CV som illustrator


I 2002 debuterede jeg som illustrator på CDR-forlag med Adil Erdems digtsamling, ”Steder i drømme” og blev derfor medlem af Dansk Forfatterforening som illustrator. Før da havde jeg gjort mig kendt på kunstchenen som billedkunstner, og det er som sådan min baggrund er. I 2004 lavede jeg så mit eget tryk, en artistbook,  en unika lyrik: ”LivLøber”  med  egne sprogdigte og håndcolorerede billeddigte, der blev solgt som unica kunstværker på en kunstudstilling af samme navn. Samme digtsamling blev i 2009 udgivet i en e-bog ”Ordløst” på Forlaget Ordløst, og er desuden gengivet som værk i Kunsthistoriker Lise- Lotte Blom´s bog om Kunstneren Lotte Kjøller, som jeg naturligvis har bidraget med illustrationerne til. I 2006 har jeg illustreret for børn i ”Guldnæsen” fra Høst og Søn. Dette udmundede i kunstudstillingen Guldnæsen, Byggeriets hus på Frederiksberg, og udstillingen vandrede derfra rundt på landets biblioteker. Senere kom andre bøger til som det ses på min cv.

3 illustrationer fra ”Gud er den samme i dag” af Tamarra Bot illustreret af Lotte Kjøller, Forlaget Zion.

Klik på et af billedet og åben hele billedeserien

Kunstnerisk uddannelse


Men det er som billedkunstner jeg har min baggrund og kunstneriske uddannelse, som det ses af denne hjemmeside og det ses sikkert også i mine illustrationer. Jeg debuterede på Kunstnernes efterårsudstilling i 1995 og 1996. I 1997 var jeg på legatrejse i Paris, hvor jeg studerede på kunstakademiet Ecole Des Beaux Artes. Før da var jeg i 3 års mesterlære hos billedkunstner Jeff Ibbo. Efter rejsen blev jeg antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i 2000 og 2001. Nu har jeg fået det professionelle kvalitetsstempel som billedkunstner og er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF). Jeg har efterhånden udstillet mange meriterende steder både i Danmark og i udlandet. Jeg udstiller fast i ”Arthouse” kunsthandel, Kbh. 

Det anbefales at se min serie med illustrationer her på hjemmesiden ved at klikke på en af de små illustrationer til på denne side. Man kan også besøge Dansk forfatterforenings hjemmeside eller Dansk Forfatterforenings Illustratorgruppes hjemmeside  www.illustratorgruppen.dk, hvor der findes et udvalg af mine illustrationer under Lotte Kjøller - Se her. 

Vil du købe eller udstille mine illustrationer?


Mine illustrationer er næsten altid akryl, akvarel, tush og collage på papir i A4 størrelse eller mindre, og prisen er fra ca. 500 for en vignet til 4500 kr for en bogforside i farver. Plakater er dyrere. Prisen afhænger af formål, størrelse og oplag.

Jeg udstiller som kunstner i Gallerier, kunstforeninger og andre udstillingssteder jævnt fordelt over hele året. Har du lyst til at udstille mine illustrationer, er du velkommen til at kontakte mig for at aftale tid, sted og nærmere detaljer. Det er ikke alle illustrationer, det er muligt at sælge efter brug, men jeg har mange der kan, og endnu flere der kan udstilles. Derfor kan man leje en udstilling med mine illustrationer. Jeg udstiller til gengæld for et køb/leje på min. 3000 kr. pr. mdr. Hvis udstillingsstedet ligger langt fra København, må vi forhandle transporten. Det er en god idé at være i god tid, da jeg udstiller hele året, og derfor planlægger lang tid frem over. Gallerier, kunstforeninger og andre interesserede er meget velkomne til at henvende sig via telefon, mail eller brev. Min adresse står nederst på denne side.

Copyright


Dette web-sted er beskyttet af copyright. Billederne må ikke kopiers, udstilles eller redigeres uden en forudgående aftale. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte mig via e-mail.

3 illustrationer fra “Gennemgangen” skrevet og illustreret af Lotte Kjøller

Klik på et af billedet og åben hele billedeserien

Kontakt info


Jeg bor og arbejder i København. Mit værksted hedder Ateliér Lk-kunst.dk og har åbent efter aftale. Jeg holder også ”Åbent Hus” en gang i mellem, hvor du er velkommen til at kigge forbi. Jeg tager imod både gallerier, kunstforeninger, firmaer, private osv. – mit ateliér er åbent for alle - og med sine 50 m2 kan det rumme nogle stykker. Skulle du være interesseret i yderligere oplysninger, eller ønsker du at besé mit ateliér (hvor der naturligvis er mange flere end de her viste værker), kan du kontakte mig via mine kontaktoplysninger, som står nederst på hjemmesiden. Jeg glæder mig til at høre fra dig! Kontakt mig her:


©Copyright 2000-2019. All Rights Reserved. Lotte Kjoeller - E-mail Lk@Lk-kunst.dk. It is not allowed to steal photos from this page without permission. Theft is punishable!


”Kopiering fra denne hjemmeside og mine 3 blogs må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen”. De kan ved at melde sig ind i bloggen få min tilladelse til kopiering. Kontakt mig her: Lk@Lk-kunst.dk
UA-86407433-2